En helg för Gribshunden! (Ronneby och Karlskrona)

Kommande helg 22-23 april finns det möjlighet att komma skeppet lite närmare. På lördagen i Ronneby och på söndagen i Karlskrona och också då träffa dykare och forskare och ställa frågor.

Lördagen den 22 april 2023 förevisas i Kallvattenkuren, Ronneby brunnspark fem utvalda originalföremål från de senaste dykningarna på Gribshunden. Klockan 11-15 är marinarkeolog Mikael Björk på plats och förevisar föremålen samt svarar på frågor.

Söndagen den 23 april 2023 kl 11.00 – 15.00 är Blekinge museums föremålsmagasin öppet och där kan du som besökare komma nära det forskningsarbetet som bedrivs kring Gribshunden. Adressen är Skrädderivägen 3 på Rosenholmsområdet i Karlskrona.

Du möter där forskare och får se aktuella originalföremål och höra detaljer om de spektakulära fynden.

Välkomna

Ett samarbete mellan Ronneby kommun och Blekinge museum

Categories:

Tags:

Comments are closed